Foldercheck.be maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Meer info

cover

Alle winkels IKEA België

Kies jouw locatie en check alle IKEA folders en aanbiedingen dichtbij jou

IKEA is een winkelketen van Zweedse oorsprong, met filialen over de hele wereld.  IKEA richt zich op de verkoop van meubelen en allerhande woonartikelen, die de koper meestal zelf in elkaar zet.

IKEA is in 1943 door de Zweed Ingvar Kamprad opgericht.  Op dat moment was hij 17 jaar oud.  Door kleinschalige handel in producten aan boeren in de buurt kon hij wat geld sparen.  En met het geld dat hij als eindexamencadeau van zij vader kreeg, begon hij een bedrijfje.  De heer Ingvar kamprad koos de naam IKEA.  De eerste twee letters zijn een samenstelling van zijn initialen I en K. De volgende twee zijn de eerste letters van de boerderij, Elmtaryd, en het dorp, Agunnaryd, waar hij opgroeide.

In het begin verkocht Kamprad allerhande goederen tegen een lage prijs.  Zijn bedrijf floreerde en in 1947 begon hij IKEA meubels te verkopen.  Die meubelen werden in de streek van Agunnaryd gemaakt.  In de jaren 1950 schakelde IKEA volledig over naar meubelverkoop, verscheen de eerste IKEA-catalogus en werd besloten om klanten hun meubels zelf in elkaar te laten zetten.  De grootste IKEA-winkel staat sedert 1965 in Stockholm.  In 1973 ging IKEA de grens over.

IKEA opende zijn eerste vestigingen in België in het jaar 1984 en dit in Zaventem en Ternat.

Lees meer
notification circle blue
Hallo! We hebben zojuist een nieuwe (brandName) folder online geplaatst. Bekijk de folder HIER en bespaar geld!