Alle winkels Wibra België

Kies jouw locatie en check alle Wibra folders en aanbiedingen dichtbij jou
i

Dit formulier verzamelt de volgende gegevens: jouw naam, jouw e-mail adres, jouw geslacht en jouw stad. Deze gegevens zullen gebruikt worden om je regelmatig gepersonaliseerde e-mails met geselecteerde promoties te verzenden. Je gegevens zullen enkel worden gebruikt om je een kwalitatieve en gepersonaliseerde dienst te leveren. We zullen deze gegevens enkel ter beschikking stellen aan onze partnersplatforms waarop we beroep doen voor de levering van de dienst.


De geschiedenis van Wibra begint in 1956, wanneer de heer Johannes Wierdsma het winkeltje van zijn schoonouders in Epe (Nederland) overneemt.  Hij gaf de winkel de naam ‘Wibra’, een combinatie van zijn eigen familienaam, Wierdsma, en de meisjesnaam van zijn echtgenote, Braam.  Wibra werd de eerste zelfbedieningswinkel in Nederland.  De winkel werd in 1967 met een grote magazijnruimte uitgebreid.  Deze ruimte werd voor de eerste vijf filialen gebruikt als centraal magazijn.  In 1970 werd een gloednieuw centraal magazijn in gebruik genomen en opende Wibra in 1973 zijn 25e winkel.  In 1977 kreeg de heer Wierdsma het lumineuze idee om de advertenties van Wibra door huis-aan-huis-folders te vervangen.  De oplage bedroeg in die tijd 102.000 stuks.  Heden  heeft het bedrijf een oplage van ongeveer 6 miljoen folders.  In 1978 werd opnieuw een nieuw centraal magazijn met kantoren in gebruik genomen dat nog steeds dient als thuisbasis. 

Vandaag heeft Wibra zo’n 2700 medewerkers en  280 filialen in België en Nederland.  Hoewel Wibra nog steeds een familiebedrijf is blijft ze nog steeds groeien. 

Vanwege de lage prijzen is Wibra een begrip geworden en naast textiel en leding hebben ze een ruim assortiment die voornamelijk bestaat uit schoonmaakartikelen,  cosmetica, schrijfgerei, snoepgoed en speelgoed.

Lees meer

Voor het garanderen van de servicekwaliteit maakt Foldercheck.be gebruik van cookies, waarvan sommige nodig zijn om Foldercheck.be blijvende te houden. U kunt op elk gewenst moment cookies beheren in uw browserinstellingen. Ontdek hoe dat te doen in instellingen. Ontdek hoe dat te doen in instellingen

Akkoord