Alle winkels Brico België

Kies jouw locatie en check alle Brico folders en aanbiedingen dichtbij jou
i

Dit formulier verzamelt de volgende gegevens: jouw naam, jouw e-mail adres, jouw geslacht en jouw stad. Deze gegevens zullen gebruikt worden om je regelmatig gepersonaliseerde e-mails met geselecteerde promoties te verzenden. Je gegevens zullen enkel worden gebruikt om je een kwalitatieve en gepersonaliseerde dienst te leveren. We zullen deze gegevens enkel ter beschikking stellen aan onze partnersplatforms waarop we beroep doen voor de levering van de dienst.


De geschiedenis van Brico start in 1973 bij de opening van het eerste ‘Bricocenter’ in Schoten.    Voor creatievelingen en doe-het-zelvers was het in die tijd een revolutionair concept: een grote waaier aan producten voor tuin- en bouwliefhebbers.  De naam Brico staat voor ‘bricoler’ wat knutselen in het Frans betekent.

Doe-het-zelf (D.I.Y.) is en blijft de core business van Brico.  Het gamma werd in de loop van tijd  aangepast aan de specifieke behoeften van de klant.  Daarom werd het aanbod op een paar jaar tijd enorm uitgebreid: doe-het-zelfartikelen, tuinartikelen, binnenhuis- en buitenhuisdecoratie.  In totaal zijn er nu ongeveer 50.000 verschillende artikelen tegenover 12.000 zo’n 20 jaar geleden.  Wegens de populariteit steeg ook het aantal winkels.  Nu telt Brico 133 verkooppunten waarvan 80 winkels via franchising en de andere door Brico zelf uitgebaat worden.

Naast Brico is er ook Brico Plan-It.  Brico Plan-It richt zich hoofdzakelijk op grotere doe-het-zelf en decoratieprojecten.  In het centrum van grotere steden zoals Antwerpen, Brussel en Luik, zijn er sinds 2006  Brico City winkels.  Deze winkels zijn gericht op kleinere projecten.

Interessant weetje: eind jaren 90 (1998-1999) was Brico met het merk Bricobi co-sponor van de Mapei-wielerploeg die vooral succesvol was in ééndagswedstrijden en wielerklassiekers.

Lees meer

Voor het garanderen van de servicekwaliteit maakt Foldercheck.be gebruik van cookies, waarvan sommige nodig zijn om Foldercheck.be blijvende te houden. U kunt op elk gewenst moment cookies beheren in uw browserinstellingen. Ontdek hoe dat te doen in instellingen. Ontdek hoe dat te doen in instellingen

Akkoord