Alle winkels IKEA België

Kies jouw locatie en check alle IKEA folders en aanbiedingen dichtbij jou
No Catalogs
Er is op dit moment geen folder beschikbaar van deze winkel, gelieve andere folders te bekijken uit deze categorie!
i

Dit formulier verzamelt de volgende gegevens: jouw naam, jouw e-mail adres, jouw geslacht en jouw stad. Deze gegevens zullen gebruikt worden om je regelmatig gepersonaliseerde e-mails met geselecteerde promoties te verzenden. Je gegevens zullen enkel worden gebruikt om je een kwalitatieve en gepersonaliseerde dienst te leveren. We zullen deze gegevens enkel ter beschikking stellen aan onze partnersplatforms waarop we beroep doen voor de levering van de dienst.


IKEA is een winkelketen van Zweedse oorsprong, met filialen over de hele wereld.  IKEA richt zich op de verkoop van meubelen en allerhande woonartikelen, die de koper meestal zelf in elkaar zet.

IKEA is in 1943 door de Zweed Ingvar Kamprad opgericht.  Op dat moment was hij 17 jaar oud.  Door kleinschalige handel in producten aan boeren in de buurt kon hij wat geld sparen.  En met het geld dat hij als eindexamencadeau van zij vader kreeg, begon hij een bedrijfje.  De heer Ingvar kamprad koos de naam IKEA.  De eerste twee letters zijn een samenstelling van zijn initialen I en K. De volgende twee zijn de eerste letters van de boerderij, Elmtaryd, en het dorp, Agunnaryd, waar hij opgroeide.

In het begin verkocht Kamprad allerhande goederen tegen een lage prijs.  Zijn bedrijf floreerde en in 1947 begon hij IKEA meubels te verkopen.  Die meubelen werden in de streek van Agunnaryd gemaakt.  In de jaren 1950 schakelde IKEA volledig over naar meubelverkoop, verscheen de eerste IKEA-catalogus en werd besloten om klanten hun meubels zelf in elkaar te laten zetten.  De grootste IKEA-winkel staat sedert 1965 in Stockholm.  In 1973 ging IKEA de grens over.

IKEA opende zijn eerste vestigingen in België in het jaar 1984 en dit in Zaventem en Ternat.

Lees meer

Voor het garanderen van de servicekwaliteit maakt Foldercheck.be gebruik van cookies, waarvan sommige nodig zijn om Foldercheck.be blijvende te houden. U kunt op elk gewenst moment cookies beheren in uw browserinstellingen. Ontdek hoe dat te doen in instellingen. Ontdek hoe dat te doen in instellingen

Akkoord