Alle winkels Delhaize België

Kies jouw locatie en check alle Delhaize folders en aanbiedingen dichtbij jou
i

Dit formulier verzamelt de volgende gegevens: jouw naam, jouw e-mail adres, jouw geslacht en jouw stad. Deze gegevens zullen gebruikt worden om je regelmatig gepersonaliseerde e-mails met geselecteerde promoties te verzenden. Je gegevens zullen enkel worden gebruikt om je een kwalitatieve en gepersonaliseerde dienst te leveren. We zullen deze gegevens enkel ter beschikking stellen aan onze partnersplatforms waarop we beroep doen voor de levering van de dienst.


In 1867 richt de heer Jules Delhaiz in Ransart (België) samen met zijn broers het bedrijf Delhaize op.  Jules Delhaize verandert op revolutionaire manier de voedingsdistributie-sector in België.  Hij doet dit door de invoering van een netwerk van winkels die worden bevoorraad vanuit een centraal magazijn.

Samen met zijn broer Edouard en schoonbroer, Jules Vieujant, sticht hij “Etablissements Delhaize Frères Le Lion”.  In 1883 verplaatst Delhaize zijn activiteiten van Charleroi naar Molenbeek (bij Brussel).  Daar worden voedingsmiddelen van het huismerk ‘Le Lion’ geproduceerd.  Van 1883-1914 opent Delhaize meer dan 700 winkels over heel België en gaat een samenwerkingsverband aan met 1.500 zelfstandige handelaars.  Tijdens de crisisjaren (1919-1939) creëert het bedrijf ‘Derby’, een reeks discountproducten, maar herbevestigt tevens zijn positie van specialist in voedingswaren. 

Kort na de Tweede Wereldoorlog sluit Delhaize het grootste deel van zijn fabrieken en worden de producten van het huismerk voortaan geproduceerd door leveranciers die voldoen aan de Delhaize-kwaliteitsnormen.  In 1957 creëert Delhaize de eerste supermarkt in België.  Alles is zelfbediening, zelfs het vlees is voorverpakt.

Eind 2009 telt het Delhaize-netwerk zo’n 792 winkels in België het heeft het meer dan 17.000 medewerkers.  Wereldwijd telt het netwerk van Delhaize Group 2.732 winkels en 138.000 medewerkers.

Lees meer

Voor het garanderen van de servicekwaliteit maakt Foldercheck.be gebruik van cookies, waarvan sommige nodig zijn om Foldercheck.be blijvende te houden. U kunt op elk gewenst moment cookies beheren in uw browserinstellingen. Ontdek hoe dat te doen in instellingen. Ontdek hoe dat te doen in instellingen

Akkoord